Fazla Nazın Aşık Usandırmadığı Seri...

Feehan ve onun mıymıntı kızları ve onun peygamber sabırlı erkekleri...
Yok kardeşim ne zor karakterler gördümde ben bu kız gibisini görmedim! O nasıl bir inattırı geçtim çoktan hangi insan gider kendini zorla tiksindiği babası yaşında bir adama aşık etmeye çalışır ki? Hele de say say bitmez tonla özelliği olan katalogdan fırlamış gibi Aidan dururken?
Yani tamam Aidan'ı istemiyorsun gıcığın var ama Thomas'la olmak sana ne kazandıracak? diye bütün kitap kafayı yedim.
Tüm bunların yanı sıra kendini öldürmeye çalışması falan vardı;öyle saçma nedenlere dayanıyordu ki sanki 13-14 yaşında ergenlik çağındaki kız sanırsınız.
Yazar sürekli döktürmüş şöyle cesur böyle olgun diye,ama kızımız tüm gün ya mızmızlandı, ne kadar korktuğu hakkında yakındı ya da Aidan ne kadar berbat diye düşündü.(ki ben en çok burada takıldım adam zengin, yakışıklı, karizmatik romantik ,komik ve sana aşık hala neyin kafasını yaşıyorsun be kızım?)
Zaten anlamadım 400 sayfa ne okuduğumu; romantizm desen bir kaç sayfayı geçmez,eh bu kız sonuçta vampir oldu psikolojisi bozuldu desen bu tarz bir analize dair doğru düzgün hiç bir şey yok (ki düşünün kitaptaki tek sorun vampir olmayi kabul edememesiydi) macera yok,olay yok, sadece dur durak bilmez bir inat!
Özgürlük arzusunu takdir ettim benim için de özgürlük denince akan sular durur ancak kitapta resmen bir inat aracı haline getirilmesi üzücüydü bence.
Hani fazla naz aşık usandırır derler ya belli ki bu sözü söyleyen kişi Aidan'la hiç tanışmamış, bir insan hiç mi sinirlenmez? Hiç mi "yeter ne halin varsa gör!" demez? Ya da ne bileyim kıskanmaz gerçi yazarın sürekli terkrar ettiğine göre bahsettiğim kişi hem sabırsız hem sinirli hem de kıskanç.
Kısaca ben her iki karakteri de tutarsız ve dolasıyla zayıf ve yapmacık buldum. Yazarın sürekli olarak tekrarladığıyla karakterlerin hareketleri arasında resmen uçurum vardı.

Bir de papağan misali tekrarlar vardı...
Normalde yok sayabileceğim bir konu olsa bile artık 250'lere geldiğimde adeta gözüm daha ne kadar kötü olabilir diye hata arar oldu. Sonuçsa hem geçmiş kitaplardan hem de kendi içerisinde tekrarları çokça görülüyordu.


Kitabın ve tüm serinin konusu ise;
Karpatyalı erkekler ruh eşlerini bulamadıklarına hayatları adeta bir zindana dönen bir tür vampirlerdir. Üreyebilmelerine rağmen neredeyse hiç kız çocukları olmamaktadır.bu sebeple de bir çoğu kendini kaybetmiştir kaybetmeyenler ise neredeyse son raddedirler. İlk kitapta psişik gücü olan,melezler vb. gibi özelliklere sahip kadınlarında ruh eşi olabileceğiyle serimiz başlamış oluyor .
Her kitapta bir kahramanın ruh eşini bulmasının hikayesini okuyoruz.

Bu kitapta ise öksüz,zorluklarla kardeşine bakan cesur güzel -falan filan- Alexandria'nın 'kötü vampirler' tarafından kaçırılmasıyla başıyor. Aidan ise tesadüf bu ya o an da ruh eşini bulduğunu hisseder ve onu kurtarmaya gider,ve derhal kan değişimi falan yaparak onu hem kendine bağlar hem de vampir yapar. Şimdi tek sorun onu kendine aşık etmektir. Ama Alexandria tüm bu yeni hayat hazır mıdır?
(HAAAAAAAAAAYIRRRRRR daha az hazır olabilir miydi acaba?)

Kapaksa..
Artık kapak yorumu yapmak istemez oldum...
Resmen üzerine basa basa altın deniyor sen kalkıyorsun esmer bir çift koyuyorsun!
Bütün kötü kapakların standart bahanesi pahalıydı alamadık -sa bile o ucuz sitelerde bir tane sarışın adam,kadın,çift yok muydu?
Orjinal kapağına bakın bir de... hayır dönüp bizimkine hiç bakmayın bence!
Ne zaman Türkiye'de de kapağa değer verileceğiyse muamma sonuçta ben böyle de satın alıyorum bu kitabı,neden bir de ona para versinler ki?

Ülkemizde çıkan kitapların sıralaması ise
1-Kara Prens
2-Kara Tutku
3-Kara Altın
4-Kara Büyü

Feehan'ı gerçekten sevmek çok istedim. Mesela yiğidi öldür hakkını yeme, anlatımının betimlemelerinin hep farklı bir dokusu vardı, ama bir kitap bu kadar mı boş ve sıkıcı olur. Paranormal Romance türünde ilk defa üç kere yarım bırakarak bitirdiğim kitap oldu. Sevmedim sevemedim bu seriyi...


Bu gün de kitaptan tam olarak ardığımı bulanmadım. Siz son okuduğunuz kitap hakkında ne düşünüyorsunuz?

Share:

4 yorum

  1. Sen bir de sonraki kitabı oku. En son kara büyü kitabını okudum serinin. Gregory hakkındaydı ve tüm umutlarımı bitirmişti. 4 kitap arasından nedense bu daha iyi gelmişti bana. Belki de diğerlerinden uzaktalar diyedir :D
    Yazın tam da seri için duygularımı ifade etmiş. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :)) Kendim gibi birileri oldunuğunu bilmek çok güzel :D
      4. Kitabı mecburen elimde olduğu için okuyacaktım ama içime su serptin biraz öne alabilirim hatta :D yalnız beni asıl korkutan Raven ın kızı olması onu da sevmemiştim ben bakalım :D

      Sil
    2. Sanırım karmaşık cümlelerimden yanlış anlaşıldı:( Kötü haber şu ki ben "bu daha iyi derken" kara altın'ı kastetmiştim. Kara büyü de iyi sadece son 30-40 sayfa da onun öncesi hep aşk, mıç mıç ve raven'ın kızına yaraşır salaklıkları :( :(

      Sil
    3. Hadi ya :( o zaman raven gibiyse tam korktuğum gibi... Neyse artık mecburen bir ara okuyacağım.

      Sil