Mavi Boncuk Kimde?

Geçenlerde Gece Evi serisinin yeni kitabının kasım ayında çıkacağını öğrenince fan sayısını göz önünde bulundurarak blogumda yayınlanacak kadar önemli bir haber olduğuna karar verdim.

Klasikleşmiş bir şekilde "şu tarihte çıkacak 'artı' arka kapak" postu çok kuru ve sıkıcı geldi gözüme ve bende tabiri caizse kısa bir "Hidden"a doğru programı yapmaya karar verdim.
Başta aklımdaki şöyle sıkı bir özet yazıyım dedim ama neresi eğlenceli olurdu? Kim zaten okuduğu bir serinin özetini isterdi ki? Ya da kim okumadığı bir serinin özetini okumaktan zevk alırdı?
Bu sorularda beni Gece Evi denince akla ilk ne geliyor? sorusuna itti. Cevabımsa çok netti;

Tabii ki çarpık romantik ilişkiler!

Yanıtlarken biraz yurdum insanı tarafım girmiş devreye,ama hakikaten bir düşünün;
Zoey gayet sıradan esmer,uzun kazulet gibi siyah saçları olan , muşmula suratlı (kapaktaki model öyle en azından) kezban tipli bir kızcağız ama hemen hemen bir yıl içinde (ufak tefek şeyleri saymazsak) en az altı kişiyi kendine körkütük aşık etti,hemde öyle apaçi tipli bizim mahalleden tipleri değil bildiğin biskolatayla abercrombie melezi her türlü hayali, fantaziyi,ihtiyacı, karşılamaya yönelik geniş bir yelpaze sunan altı bir içim su erkekler;öğretmenden,şaire şairden,savaşçı şovalyeye,sporcuya,lanetli kötü kanatlı adama kadar seç beğen al!
Sadece bununla kalıyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz hemde fena halde! Tüm bu romantizmin boyutu Leyla ile mecnuna Şirin ile Ferhata taş çıkartır cinsten seni seviyorumlar falan bir kenara"senin için ölürüm"ler "beş kişiyle de çıksan yine de seninim"ler "ölene kadar kölen olmaya yemin ediyorum"lardan bahsediyoruz burada!
Fena halde orta yaş krizinde olduğunu düşündüğüm anne Cast bununla kalsa yine şükür t,zavallı Zoey'ye asla bir tek eşlilik yaşatmıyor,daima en az iki kişiyle çıkıyor,ve kimseninde zoruna gitmiyor bizde olacak kan çıkar kan! O değil de Aids'i var hepatit B'si var be bunun...
Konumuza dönersek bu en az iki birbirinden biskolata erkeğimiz yeri geldiğinde kızı medenice bölüşüyorlar bile! Gerçi yazarlarımız tüm bunlara birer kılıf bulmuş işte efendime söyleyeyim Stark Zoey'nin bodyguard şovalyesi,Heath insan refakatçısı-kısaca düzenli olarak hüplettiği akşam yemeiği- falan filan gibi oldukça da ilginç kılıflar...
Eh tabii severiz milletçe böyle şeyleri baksanıza yazar adeta en popüler dizilerimizden harman yapmış;
Bir tutam hürrem,üç kaşık aşkı memnu,birazcık feriha ve azıcıkta peri tozuuuuuu...
Ve karşınızda ta taaam!
Gece Evi!

Hal böyle olunca da herkesin aklında tek bir soru "Mavi boncuk kimde?"
Ben sanki artık Stark'ı kimse alt edemeyecek diye düşünsem de o tutkuyu Zoey'de hissedemiyorum.
Sizce mavi boncuk kimde?

10.kitaptan da biraz bahsedersek;


Başta yine Neferet belası olmak üzere Zoey ve arkadaşların peşinde yine ama bir de Rephaim meselesi varmış bu kitapta uğraşılan, yine bol bol süpiz varmış ancak artık baydığı düşüncesinde okuyanlar... Bakalım ülkemizde okurların görüşleri nasıl olacak. Fakat ben şimdiden bıkan tarafta olduğumu açıkça söyleyebirim hatta 9. kitabı okumadım bile,bitse de gitsek artık diyorum,fazla uzmadı mı sizce de?

Seriye hala gönülden bağlı sabırsız fanlarıysa buraya ön okuması için alalım :))

İşte serinin sıralaması:
1-İşaret
2-İhanet
3-Seçilmiş
4-Vahşi
5-Av
6-Baştan çıkarılmış
7-Yanmış
---->Çaylak el kitabı(param bol nereye saçsam yahu diyenlere birebir)
8-Uyanmış
----> Ejderha'nın Yemini (Ejderha Lankbilmemne neyin kafasında? diyenlere)
9-Kader
10-Hidden (Gizlenmiş/Saklanmış vb. Kasım 2012)

Not:Baş kahramanımız Zoey olduğundan ben onun ilişkilerini incelemeyi tercih ettim yoksa bence de insan-kuş adam ilişkisinin çarpıklığı tartışılamaz bir biçimde önde şimdilik :D

Share:

3 yorum

  1. Okumaya başladığım için sonraları kafamı duvarlara vurmak gibi düşüncelerim olmuştu. Para israfı da kelime mi! Ay bu seriye karşı o kadar doluyum ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, bende aynı fikirdeyim 4 taş çatlasın 6 kitapta çok rahat anlatılabilecek bir hikayeyi satıyor diye uzatıp duruyorlar yazarlığın para için bu hale gelmesi korkunç! Tanrıça serisi de olmasa Cast sülalesi,çoktan bitmişti benim için. Ama biz böyle düşünürken ilginç bir şekilde tapanların sayısıda azımsanacak gibi değil nedense

      Sil